Jamrock 2013 představuje Vladimíra Mišíka a Flamengo!

Jamrock 2013 představuje Vladimíra Mišíka a Flamengo!

Na Jamrocku 2013 se ukáže nejedna z velevážených legend české hudební scény, a proto si organizační tým dovoluje představit v line-upu letošního ročníku Vladimíra Mišíka spolu s kapelou Flamengo!


Vladimír Mišík je jednou z nejvýraznějších osobností české populární hudby již od 60. let 20. století. Svou tvorbou ovlivnil celou řadu umělců ať už z hudebního, výtvarného či literárního prostředí. Přez dvouletý zákaz činnosti v 80. letech tento věhlasný zpěvák a kytarista koncertuje od roku 1974 až dodnes. Na kontě má 10 řadových alb a nespočet dalších kompilací.

Možná i u Vás doma naleznete uchovaný skvost z roku 1972, na jehož počátku stanula legendární skupina Flamengo v čele právě s Vladimírem Mišíkem. Jedná se o desku "Kuře v hodinkách", jež se stala jednou z nejzásadnějších v tuzemské hudební hitorii. Možná by ji měl doma dnes každý muzikant, avšak Supraphon tehdy jako největší vydavatel moderní hudby pochopitelně podléhal kontrolám režimu. Těch "pár" vydaných desek zmizelo rázem a tím se stal počin V.M a Flamenga uctívaným produktem.

A proto tak, jako před 40 lety, vystoupí na podiu jednoho z největších festivalů u nás Vladimír Mišík a Flamengo doplněné o členy kapely ETC. Můžete se těšit na největší hity jako: Já a dým, Kuře v hodinkách nebo třeba Rám příštích obrazů. Snad nejeden z Vás pozná básnictví Josefa Kainara.

Též nejedna zvrásčená tvář při vystoupení Vladimíra Mišíka s kapelou Flamengo uroní slzu, a mladší publikum možná pochopí, jaké kouzlo v sobě skryly kapely dnešními teenagery neposlouchané a nikdy neobjevené.

ADD: Flamengo byla česká rocková skupina působící v letech 1966 až 1972. Iniciátorem jejího vzniku byl bubeník Přemysl Černý. Na postu zpěváka se střídali Petr Novák s Viktorem Sodomou, který byl záhy nahrazen Karlem Kahovcem. Občas se za mikrofon postavil i Pavel Sedláček. V červnu 1967 odešel Petr Novák. Kapela se začala více orientovat na soulovou a bluesovou hudbu, do repertoáru přebírala nepůvodní repertoár, například No Reply od Johna Mayalla.Na začátku 70. let 20. století se vykrystalizovala nejsilnější sestava Vladimír Mišík, Ivan Khunt, Pavel Fořt, Jan Kubík, Vladimír Kulhánek a Jaroslav Erno Šedivý. V této sestavě kapela natočila legendární album Kuře v hodinkách, které je mnohými odborníky považováno za vůbec nejlepší album české rockové historie.

Další články z této kategorie: