Vypsaná fiXa představuje novou píseň a videoklip Pojedeme spolu

Vypsaná fiXa představuje novou píseň a videoklip Pojedeme spolu

Během karantény Vypsaná fiXa nezahálela. Odehrála deset online koncertů v různém složení a zpěvák Márdi bavil zavřené děti vytvořením nyní již kultovní postavy Kapitána Vejfuka. Kapela stihla nahrát úplně čerstvou novinku a natočit k ní videoklip na koncertě pro lidi v autech.

„Nouzový stav na nás dopadl tvrdě a my jsme si prohlídli opravdové dno, protože naše dvouleté snažení, které mělo vyvrcholit nejlepším létem v historii kapely, se zhroutilo jako domeček z karet. Ale nevzdali jsme to. Kapela se neuvěřitelně semkla a úplně bez cizí pomoci a předešlých znalostí jsme  začali hrát online pro zavřený lidi. Zpětná vazba byla neuvěřitelná a ta energie nám dodala sílu k tomu, že jsme dokonce nahráli novou píseň,“ říká zpěvák Márdi.   

Ta se jmenuje Pojedeme spolu a byla nahrána velice zajímavým způsobem, který kapela absolvovala úplně poprvé. „Vzhledem k tomu, že jsme byli každý zavřený úplně někde jinde, tak jsme každý svůj part nahráli doma. Basák třeba nahrával v dřevěném domečku, který postavil na hraní svým dětem a kytarista využil kvůli přirozenému echu veřejné schodiště činžovního domu. Materiál jsme pak poslali Onřejovi Ježkovi do studia Jámor a on z džungle našich nápadů vydoloval parádní song. Myslím, že bude sloužit i jako dokument kulturního vyžití v covidové době pro příští generace díky videu Tomáše Bláhy.  Každý zde může vidět, že energie živé hudby je nezměrná, potřebná a pro vlastní automobily i trochu nebezpečná,“ vysvětluje Márdi.

Podle písně Pojedeme spolu je nazváno i náhradní letní tour, které se podařilo dát dohromady manažerce kapely místo zrušených festivalů. „Byli jsme smíření s tím, že už si do konce srpna nezahrajeme, takže tohle je v podstatě malý zázrak a my se moc těšíme na naše fanoušky,“ dodává ještě Márdi.


Navíc tuto sobotu (30. 5. od 14:00) proběhne jedna mimohudební akce, Vypsaná fiXa pokřtí v Zoo Chleby mládě velbloudí slečny, které přislíbila vymyslet jméno.

Vypsaná fiXa – Pojedeme spolu
12.6. - Nárameč u Třebíče - areál Doubí
19.6. - Plzeň - Rock Depo 2015 / Depo léto
20.6 -  Hradec Králové - Rock for People
26.6. - Rozhledna Bolfánek u Chudenic 
27.6 -  Vápenný Podol fest
5.7. -   Volyně – koupaliště
10.7. - Olomouc - S klub - open air
11.7. - Vlčkovice – Vlčkovicefest
17.7. - Týn nad Vltavou - slavnosti města
18.7. - Ostrava - Slezskoostravský hrad – amfiteátr
24.7. - Liberec - Bunkr - open air
25.7. - Nová role Rock in roll + Wohnout
31.7. – Studnicefest
1.8. -   Kutná hora - Česká1 fest
7.8. -   Čeladná - Ladná Čeladná
14.8. - Letní parket Výrava – společně s Xind X, Skyline, UDG
22.8. - Český Brod - Brod 1995
28.8. - Chotěmice - Vesnický klub

Více informací na www.vypsanafixa.cz.