Fake city:"Nejde nám o slávu, hrajeme pro Boha"

Fake city:"Nejde nám o slávu, hrajeme pro Boha"
Pokud máte rádi spojení dobré hudby, originálních názorů a výborné podívané -zvláště dámy-rozhodně si tuto kapelu nenechte ujít. Pop-punková banda Fake City z Liberce začala hrát pod tímto názvem v roce 2010. Dne 11. listopadu 2011 Fake City vydali své první album We Must Do It! Momentálně vymýšlejí nové písně na další CD, které by mělo vyjít do konce roku 2012, a koncertují.

Poslechnout si je můžete zde: http://bandzone.cz/fakecity. A rozhovor s Pavlem (bassguitar, vocals) si můžete přečíst zde:

Jak jste začínali a co vás vlastně přimělo k založení si kapely?

Pavel: V kapele jsme zakládající členové už jen já s Timothym. Tim hrál už předtím v pár kapelách a měl touhu hrát dál, já se mu nabídl jako basák. Tehdy jsme se znali jen ze školy od vidění.
  Začali jsme zkoušet, přibrali jsme kytaristu, hráli jsme, protože nás to bavilo. Pár kytaristů jsme vyměnili, až jsme narazili na Toma Tejkla na Facebooku. Viděli jsme, jak na nějakým videu hraje s kámošem na kytaru a to celý ovlivnilo další vývoj kapely. A později jsme přibrali ještě Pavla Svobodu jako druhýho kytaristu.
  Zezačátku jsme teda hráli jen pro potěšení. Doufali jsme, že budem moct pár lidem osladit životy vykouzlením úsměvů na jejich tvářích.

Jak jste si vybírali styl, kterým se vydáte? Neměli jste strach, že takto „provařený“ styl nikoho nezaujme?

Pavel:  Nevybírali, prostě jsme něco hráli. Já poslouchal v tý době metal, takže jsem přešel úplně k něčemu novému. Timothy vyrůstal na punk-rocku a držel se toho, mně se to líbilo. Zahrát čtyři tóny na basu navíc není tak těžký .
  Začali jsme hrát punk-rock i právě kvůli tomu, že to je provařený, každý to znal a znělo to skvěle, teda mimo nás. Spousta lidí znala tenhle styl, vypadalo to jako něco, v čem bychom se mohli jako dalších X kapel prosadit. U punk-rocku jsme ale nezůstali, přitvrdili jsme, nechali se znova ovlivnit všema okolo.
  Nemyslím si, že naší kapelu bude dělat zajímavou styl hudby, ale její poslání zpívat o Bohu, o víře v něj. Mně osobně nezáleží na tom, jestli se prosadíme. Jsem nesmírně rád za to, když kdokoli může slyšet, že věřit v Boha je naprosto normální a přináší to do temného života jenom světlo.  Jsem rád za každého, který může dostat šanci tomuhle uvěřit a nechat Boha, aby mu pomohl s jeho problémy.

Většinou se kapelám hraje nejlépe v jejich rodných městech..Je to pravda?? Kde se vám hrálo nejlíp??

Pavel: Pro nás tohle určitě platí, v Liberci máme hodně kamarádů, kteří nás na koncertech skvěle podporují! Liberec dominuje asi taky proto, že zatím nemáme moc šanci hrát někde mimo. Párkrát jsme hráli v Praze, Jablonci, Děčíně a tak a jsme rádi, když na tyhle akce vůbec někdo přijde. Tady v Liberci máme obrovskou rodinu, jsme tady opravdu rádi.

Jaké kapely jste měli tu cest předskakovat nebo které byste chtěli, aby předskakovali vám?

Pavel: Hráli jsme s pár zahraničníma kapelama, třeba s Divine Attraction z Kalifornie, s Till We Drop z Maďarska a všechny tyhle zahraniční kapely jsou skvělý včetně lidí, který v nich hrajou. 
Nám asi nějakou dobu ještě nikdo předskakovat nebude, ale mně to je vcelku fuk. Jsem rád, když hrajeme a máme okolo sebe fajn lidi, nový kamarády.

Na bandzone máte vaše první oficiální album, plánujete třeba videoklip?

Pavel: Ano, v létě 2011 jsme nahrávali u kluků ze Skywalker, což bylo super a taky myslím, že z toho něco vzešlo. Natočili jsme album a pustili ho zadarmo na internet, potřebujeme nějakou osobní prezentaci. Tohle léto chcem nahrát další materiál, jestli ale bude taky online se ještě uvidí.
Nad klipama přemýšlíme, ale rozhodně nemáme nějaký super rozpočet, abychom si mohli něco dovolit. Přední je pro nás teď album, potom možná něco dozraje a my se na to vrhnem!

Jaké kapely vás ovlivňují?

Pavel: Kapel, které nás ovlivnily, je spousta. Jmenovitě třeba klasika Blink 182, A Day To Remember, Four Year Strong, Chunk NO Captain Chunk a další a další.

Co plánujete do budoucna?

Pavel: Hlavní prioritou je pomoct co nejvíce lidem, protože všichni z vlastní zkušenosti víme, jak nám víra pomáhá. Nejde nám o slávu, hrajeme pro Boha, aby každý, kdo má uši, mohl slyšet, a každý, kdo má oči, mohl vidět.
Stojí nám za to hrát! I kdyby to mělo změnit život jednoho jediného člověka! Jakmile se někdo díky nám bude cítit líp, je to rozhodně důvod, proč hrát!

 

  Pavlovi děkuji za rozhovor a těším se na další koncerty:))