BANDZONE.cz TOP 2012

BANDZONE.cz TOP 2012

Která kapela byla letos nejposlouchanější, kdo má nejvíce fanoušků a komu se podařilo nejlépe odstartovat svou hudební kariéru? Bandzone.cz zveřejnil zajímavou stránku s žebříčky za rok 2012

Kdybychom za sebe poskládali všechny skladby, které se letos na Bandzone přehrály, vytvořili bychom pásmo dlouhé více než neuvěřitelných 179 let! To už je celkem zajímavý vzorek, ze kterého se dá o české hudební scéně zjistit mnohé. Zajímavá čísla nám Bandzone.cz nabízí prostřednictvím informativní grafiky spolu s žebříčky nejúspěšnějších kapel roku 2012.

Letošním nováčkem s nejraketovějším vzestupem popularity se stal slovenský Pentagramček. Profil tohoto akustického dua během několika dní dobyl vrcholy většiny žebříčků a zařadil se tak mezi ostatní fenomény jako např. legendární Chlapiksxichtemwlka. Jejich skladba „Môj malý pes Bobi vykopáva hroby“ se dokonce stala nejpřehrávanější písní roku.

Pozici nejposlouchanějšího interpreta letos obsadil hip hoper Jayk3M, který nasbíral více než 207 667 poslechů. Co do počtu živých vystoupení se nejvytíženější partou stala kladenská alternativní skupina Zrní, která letos odehrála 96 koncertů. 

Další čísla se pak týkají například přírůstku nových kapel, fanoušků, alb nebo textů písní. Všechny statistiky a žebříčky si můžete projít na stránce bandzone.cz/bestof/2012...