Mr. Wu jedním z nejcharismatičtějších taháků Jamrocku... přivezou i svou vlastní minizoo?

Mr. Wu jedním z nejcharismatičtějších taháků Jamrocku... přivezou i svou vlastní minizoo?

Že had nemůže přebrat na fesťáku? Ještě k tomu tím, že bumbá whisky? To možná platilo na doby, než se rakouská kapela Mr. Wu se sídlem v Berlíně rozhodla koncertovat! A nyní přijedou i se svojí  minizoo na Jam Rock.

Tohle milé zvířátko, které se rádo lísá, si kapela bere s sebou na každý koncert. A jako obranu proti jeho uštknutí jim slouží právě Whisky. Po googlení  sympaticky vyhlížející kapely na surfaře vyskočí stejnojmenný film, který už asi nepamatují ani dědové s fajfkama. Jmenovec tohoto dílka z roku 1919, nyní aktuálně fungující  Mr. Wu, už má taky něco za sebou.

 Vznik kapely Mr. Wu se datuje do dob, kdy její členové vystupovali pod názvem Pink As A Panter. Klukům se rozhodně nevedlo špatně, během jedenácti let vytunili svůj styl a zahráli na několika tour v Anglii i USA. Díky přijetí nového frontmana Andyho Falla, jenž je známým matadorem berlínské hudební scény, se ráz kapely upravil natolik, že se chlapci rozhodli změnit jméno na Mr. Wu a ze základny v Berlíně vyrážet na štace.

Ani našim pahorkům se nevyhnuli. S Divokým Billem se setkali v Anglii a Billové, kterých je jak maku, s nimi smluvili spešl slovenské turné. Domluvili se s Mistry Wu na předskokanství, narvali se do dodávky a objeli celé Slovensko.

Členové kapely jsou kapitoly samy pro sebe. Ať už provádí cokoli – snowboarding, surfing, zkoumání nesmrtelnosti chrousta při filosofii nebo provádění šoférství. Jejich hlavním kšeftem a láskou je ovšem jen rock’n’roll. A že se to nezmění, nám všem vmetou do tváře při skvělé show na letošním ročníku Jam Rocku! 

Další články z této kategorie: