Jejich hity pokořily hranice ČR a poctí svou návštěvou Jamrock 2013 – Charlie Straight!

Jejich hity pokořily hranice ČR a poctí svou návštěvou Jamrock 2013 – Charlie Straight!

Hity jako Coco nebo Platonic Johnny nemohou být z dílny nikoho jiného, než třinecké kapely Charlie Straight, jež svoje mladé naděje ukázala světu ve všech barvách, chopila se svojí šance a dodnes ji nepustila…

Vše odstartovalo šťastné léto 2006. Kapela vznikla a jejími členy se stali Albert Černý (zpěv, kytara), Michal Šupák (klávesy, vokály), Johnny Cienciala (basa) a Pavel Pilch (bicí). V průběhu roku 2007 nadějné mladíky objevil prostřednictvím portálu Bandzone.cz jeho zakladatel Michal Novák (The.Switch), jež se stal v budoucnu i producentem první desky. O tři roky později byla kapela oceněna 3 Anděly  a v roce 2010 a2011 obdržela kapela cenu MTV European Music Awards.

Ač kapela hraje teprve sedmým rokem, stihli toho kluci kolem Alberta Černého opravdu hodně. Dokazují to i desítky vyprodaných koncetů největších českých klubů a miliony shlédnutí videoklipů na kanále Youtube.com. Charlie Straight se stali v posledních letech i vyhledávanou třešničkou největších českých i zahraničních festivalů, a právě díky nim se fanouškovská základna třinecké kapely obrovsky rozrostla i do jiných zemí (Franci, Británie, Rakousko, Německo). V dubnu roku 2011 kapela natočila v New Yorku videoklip k průvodní písničce seriálu České televize „School Beauty Queen“ s Yemim AD, který mimo jiné spolupracuje s Kanye Westem na  videoklipech (Runaway). Právě videoklip Shool beauty queen zvítězil v anketě Český Slavík  2011 v kategorii MTV videoklip roku, za což si kapela domů odnesla sošku.

Největším zážitkem pro kapelu a její členy samotné bylo určitě vystoupení v Českém olympijském domě v Londýně a jeden samostatný koncert na festivalu mladých kapel během olympiády. V neposlední řadě musíme jmenovat i Pražský koncert Red Hot Chilli Pappers, jimž mladíci zastali místo předskokana.

Ano, není toho málo, a zdaleka to není všechno, co má tato partička za sebou. Pokud jste je dodnes nezařadili mezi elitu české scény, měli byste rychle přehodnotit své hudební žebříčky a přesvědčit se o kvalitách Charlie Straight právě na Jamrocku 2013!

Další články z této kategorie: