Stockholm Highgrades - přišli, viděli a dostali nás všechny!

Stockholm Highgrades - přišli, viděli a dostali nás všechny!
Švédská reggae sebranka se rozhodla dorazit ze severu až k nám, skoro do teplých krajin, a lidem ukázat, že chladnou krev by u téhle trojice jen těžko hledali. Nevyhnuly se jim ani problémy s mixážním pultem. Ty vyřešili jak jinak, než jako nefalšovaní rastamani - s úsměvem na tváři téměř srovnali pražský Cross Club se zemí.

Trojčlenná formace Stockholm Highgrades funguje plynně už od r. 2010 a rozhodně neztrácí čas. Za aktivní práce na jejich prvním albu ještě stíhají objíždět kluby v jejich domovině. Ale neváhají vyskočit z brlohu Skandinávie a ukázat nám, čeho jsou schopni.
Ještě před koncertem v opavském klubu Depo, který se uskuteční 14. 4. 2012, to rozjeli v Praze. V místním klubu Cross Club o půlnoci, ze čtvrtka 12. na pověstný pátek 13. 4., dokázali, že se všechny tetky můžou jít s pověstmi o nešťastném dnu poklidně bodnout.

Diváky si získali už od počátku svou nadupanou, prosluněnou nadílkou. Kdo by čekal pravé reggaemany typu Gregory Isaacs, Rootz Undeground, nebo české scéně známého Mr. Cocomana, tomu se sklizeň neurodí a travička nezazelená. Klasické představy splňuje jen zpěvák, dredařský Joseph "Breezee" Senghore. Ten je doprovázen DJem Andreasem "Adde Instrumentals" Nilssonem a rapperem Alexem "Teetcha-Man Stocktown" Lindem. Jinak rapperem jako vyšitým.

Asi v půli koncertu se nepodařilo Addemu ukočírovat píseň 9 milli, jeho vybaveníčko se trochu seklo a odmítalo poslouchat. Jenže ani přístrojům se nepodařilo superuvolněnou atmosféru koncertu narušit. Kluci se vykašlali na techniku a jednoduše se zařídili po svém... Bezprostřední Breezee a Teetcha-Man - nad věcí poskakující - si udělali nástroje přímo z diváků. Ti počali, skoro jako Stomp, dupat do podlahy a tleskat nad hlavou, což probudilo a do varu vybublalo snad i mrtvýho...

Tahle partička si udělala skvělou reklamu. Z diváků se stali fanoušci, kteří jistě budou sledovat jejich cestu, kterou určitě půjdou jenom vzhůru.