Minute to Escape pokrstili svoje EP Tohle je přepadení!

Minute to Escape pokrstili svoje EP Tohle je přepadení!

Dne 19. Prosince ve večerních hodinách se ve městě Bruntál na Severní Moravě stalo něco, co tohle městečko opravdu nevidí každý den. 

Čtyři mladíci ve věku 20-22 let tam přepadli a naprosto zdevastovali místní hudební klub Africa. Ostré kytary a hlasité bicí doslova odzbrojily i ty poslední naděje na vzdor. Jakmile se tito výrostci po boku známého Opavského, drogového kartelu „Cocaine Party“, který svou hudbou přišel místní posluchače zpracovat ještě před samotným přepadením, dostali za mikrofony, už nebylo úniku. Lidé křičeli, mávali kolem sebe, ale uniknout tomuhle Poprocku bylo zhola nemožné. Přibližně v polovině přepadení se do věci vložili i „Cocaine party“ aby rituálně polili zvláštně vypadající placku trochou napěněného alkoholu. Násilní muzikanti, kteří se specializují především na ženy a dívky nenechali posluchače ani na vteřinu vydechnout a když se jejich show chýlila ke konci, paradoxně se z davu ozývaly výkřiky jako „Společňák“ nebo „Dočasná“, což jsou anarchistická hesla jejich nejoblíbenějších kusů. 

Celé přepadení poté pokračovalo bujarými oslavami těchto kriminálních živlů až do brzkých ranních hodin. Nezůstal kámen na kameni.

PS: 23. Prosince vyjde jako předvánoční dárek další singl z EP „Tohle je přepadení“. Píseň nese název „Pár Vět“ a spolupodílí se na něm zpěvačka z Opavské kapely „All These Memories“.

Na pár mojich otázok opäť odpovedal basgitarista Petr.

Ako si ty osobne spokojný s krstom?
Křest jsem si každopádně užil na maximum. Což bylo v plánu už dopředu, bez ohledu na výsledek. Dorazilo spousta mých dlouholetých přátel a všichni byli podle ohlasů spokojeni. Díky čemuž jsem byl i já.

Si spokojný s návštevnosťou na krste?
Návštěvnost na křestu nebyla určitě naše rekordní. Bylo to nejspíš dáno i vánočním datem a konkurenčními koncerty probíhajícími v okolí. Nicméně s jistotou víme, že dorazili ti nejlepší a málo jich nebylo.

Ako by si zhodnotil rok 2014 z pohľadu kapely?
Tento rok se celkově nesl v duchu vytváření a nahrávání českých písní. Odehráli jsme pár vážně skvělých koncertů a neseme si z tohoto roku super zážitky. Vydání samotného EP je potom taková velká třešníčka na dortu a fakt, že jsme si na něj dokázali vydělat hraním nás  moc těší.

Čo plánujete do budúcnosti?
V nějbližší budoucnosti plánujeme asi měsíční studijní a tvůrčí pauzu. Já a Dave máme na skladě doufejme pár dobrých songů a určitě víme o další spoustě věcí, na kterých v rámci vystupování zapracovat. Toho co bychom v následujícím roce chtěli stihnout je určitě hodně. Jezdit co nejvíce koncertů, dostat se do rádií, na festivaly. Tak doufejme, že to bude úspěšný rok a alespoň něco se z toho podaří.

Složení kapely:

David Piňos: zpěv, kytara
Petr Havlík: zpěv, baskytara
Arnold Pavlík: vokál, kytara
Petr Švidernoch: bicí

Facebookové stránky: https://www.facebook.com/minutetoescape

Událost křestu: https://www.facebook.com/events/903020406383427/?fref=ts

1 singl Příběh:  https://www.youtube.com/watch?v=xj7SwX0VFXA

2 singl Svět z balíčků karet: https://www.youtube.com/watch?v=RuVcfWM-MoQ

Bandzone: http://bandzone.cz/minutetoescape

Sosej novinky na nové FACEBOOK stránce DWD.cz