Boleslavský Majáles 2017 ani hromy a blesky nezastavily!

Boleslavský Majáles 2017 ani hromy a blesky nezastavily!

Po dvouleté odmlce se v Mladé Boleslavi v režii ŠKODA AUTO Vysoké školy a hudebního portálu DWD.cz uskutečnil 5.ročník žánrové tradiční majové slavnosti, tentokráte orientovaný do science fiction a robotiky. 

Už od brzkých raních hodin po atraktivním areálu Vzdělávacího centra Na Karmeli pobíhaly skupinky žlutě oděných studentů dokončující přípravy letošního Boleslavského Majálesu 2017. A věru toho nebylo málo! Svůj stánek se dvěma atraktivními vozy ŠKODA Superb a ŠKODA Kodiaq zde měla ŠKODA AUTO Kariéra a vše podpořil báječný maskot medvěd Kodiak oblíbený zejména mezi nejmladšími návštavníky události. Nechyběly ani tradiční majálesové svatby či ukázka 3D tisku, skákací hrad, malování na obličej, hry pro nejmenší, petanque, slackline, Monster Energy herní konzole či novinka v outdoor aktivitách Archery Tag.

Hodinu po poledni z prostor obchodního centra Bondy, jež se nachází uprostřed města automobilů, vyrazila skupinka v průvodu v čele s ohromným pick-upem jednoho z hlavních partnerů akce – Monster Energy. Celou cestu skrze hlavní třídu Václava Klementa, Husovu ulici či Českobratrské náměstí,  stejně jako celý zbytek akce, doprovodili dva báječní  moderátoři s megafonem David Vyhnánek a Roman Dušek – studenti místní Obchodní akademie a ŠKODA AUTO Vysoké Školy.

Po příchodu do areálu Vzdělávacího centra Na Karmeli celou slavnost odstartoval svým krátkým projevem rektor ŠKODA AUTO Vysoké školy docent Pavel Mertlík a zástupce zábavního centra iQlandia odstartoval svoji vědecko-zábavnou show plnou dýmu a výbuchů. Po půlhodince populární výuky už svoji hodinku slávy na prknech majálesu odpálila místní mladičká žákovská kapela Wotazník

Poslední dva roky boleslavské hudební scény patří ambiciózní pop-rockové kapele Twilight Kid, která publiku v odpoledních hodinách předvedla zcela profesionální vystupení plné vysoce kvalitních skladeb vlastní tvorby a dokázala svůj veliký potenciál. Nemůže být pochyb o tom, že partu kolem Honzy Tříšky čekají ještě velké věci! Jejich vystoupení ukončilo zvolení nejlepších dětských masek majálesu, které vyhlásil zástupce partnerů Odbory Kovo MB a Odbory Kovo KV pan Mgr. Milan Šprencl spolu s našimi pohotově vtipnými moderátory Romanem a Davidem.

Závěr vyhlášení však poznamenala náhlá dešťová bouře, která zahnala všechny návštěvníky pod přístřešky. Pořadatelé obratem vyprázdnili stánky a přenesli je před podium, aby promoklým návštěvníkům poskytli útočiště před náhlým lijavcem. Po půlhodině bouře ustala, změnila se v jemný dešťík, který však další kapele Bikini náladu nezkazil a kluci rozparádili na podiu 5.ročníku Boleslavského Majálesu 2017 svoje nejveselejší a nejskočnější písničky.

Improvizované vyhlášení nejlepší dospělé masky v podání moderátorů vystřídala předposlední skupina VEvývoji! s početným osazením dechových nástrojů, která se před měsícem probudila z tříletého spánku. S blížícím se večerem a narůstající hladinou alkoholu v krvi se skupinka návštěvníků přiblížila k podiu s rytmickým pohupováním a malými poskoky v tempu živelného ska-punku. Vše totiž nasvědčovalo tomu, že se blíží hlavní hřeb večera. S úderem deváté hodiny se na ŠKO-ENERGO stage objevila ústecko-pražská profláklá skupina UDG se svými největšími hity jako „Kurtizána“, „Intergalaktická“ nebo třeba „Hvězdář“.

Báječnou show v posledních 5 minutách okořenil krásný ohňostroj, který byl poslední tečkou Boleslavského Majálesu 2017. I přes všechny překážky se u ŠKO-ENERGO stage nahromadilo dobrých 6 stovek návštěvníků, aby si užili oblíbenou májovou slavnost. A jak tomu bude za rok? To vše si pořadatel nechává na správnou chvíli.

Pořadateli Boleslavského Majálesu byli:  ŠKODA AUTO Vysoká Škola a hudební portál DWD.cz
Partnery Boleslavského Majálesu 2017 byli: ŠKO-ENERGO  a.s., Odbory KOVO MB a Odbory KOVO KV, ŠKODA AUTO a.s., Monster Energy, iQlandia Liberec, Sundisk family, Bondy centrum, Vzdělávací centrum Na Karmeli, E4T electronics for transportation s.r.o, Desay Automotive, BK Mladá Boleslav a další...

Odkazy:
www.savs.cz
www.dwd.cz