Tegan and Sara v Praze - dle Sary nejvýchodnějším cípu centrální Evropy!

Tegan and Sara v Praze - dle Sary nejvýchodnějším cípu centrální Evropy!

Kanaďanka Tegan a její dvojče Sara navštívily poprvé Českou republiku v rámci jejich tour k novému, již sedmému kousku, Hearthrob. Usídlily se v podvečer 3. 11. do prostor pražského Roxy. 30 smrtelníků, vlastnících VIP vstupenky, se mohlo s holkama potkat! Dojmy byly nepopsatelné stejně tak, jako koncertní nářez, který děvčata předvedla!

Holky si s sebou přivezly support v podobě mladičké zpěvačky s kytarou Soak (vlastním jménem Bridie Monds-Watson), která se svým tenkým, jemným, něžným a nesmělým hlasem odzbrojila publikum hned zpočátku. Přestože se její intimní vystoupení hodí spíše do menších, zapadlých klubů místo pekla, na které jsme v Roxy při koncertech zvyklí, s prostorem si poradila poměrně dobře.
Její tesklivé a naléhavé melodie se příjemně linuly klubem. Nejinak tomu bylo při skladbách The Fear nebo Snowing, při kterém nejistě poznamenala, že u nás "snad také sněží... nebo alespoň občas, pokud je to pravda?".
Jak jsme se později dozvěděli, nebyla jediná, která trochu tápala při zeměpisných poměrech v ČR. Sara se zamotala, do jaké části Evropy vlastně přesně patříme, ale po hlubokém přemýšlení se ze tmy nakonec dostala a show mohla pokračovat.

Tegan nám v rozhovoru prozradila, že chystají mix starých i nových písní. To také dodržely. Nejenže zahráli věci již zcela známé, jako například Walking with a ghost, kdy už při pár taktech fanoušci jásali na celý klub, ale také nám představily, jak zní jejich nové songy naživo. A že jich v Roxy zaznělo požehnaně! Hned druhou písní na playlistu koncertu byla skladba Goodbye, Goodbye, později přišly na řadu písně jako I was a fool nebo I couldn't be your friend, při níž se dvojčata v projevu skvěle doplňovala.

Mezi posledními kusy, které si s sebou z Kanady přivezly, byla skvělá věc Closer. Tuto skladbu na youtubku vidělo již 8 584 212 lidí! Spolu s When you were mine a za svitu prskavek zářících z publika tento skvělý koncert Tegan and sara ukončily. A my se těšíme na další návštěvu!